Ethereum 2.0 Beacon Chain går live

Ethereum 2.0 Beacon Chain går live, da ‚World Computer‘ begynder langvarig eftersyn

Den første fase af næste generations proof-of-stake (PoS) Ethereum 2.0 er nu live fra 12:00 UTC tirsdag ifølge Beaconcha.in.

En generaliseret blockchain til decentralisering af computerbaserede applikationer – fra iPhone-spil til statsobligationer – Eth 2.0 har været under opførelse Bitcoin Circuit siden oprettelsen af ​​det nuværende proof-of-work (PoW) netværk i 2015.

Tirsdagens lancering afslutter åbningsakten eller „Fase 0“ af Ethereums konsensusmekanismeovergang, som vil se netværket – hvis oprindelige kryptokurrency, ether, er 70 milliarder dollars værd efter markedsdækning – ændrer fundamentalt, hvordan det afvikler betalinger, mens det er i bevægelse.

„Lanceringen af ​​fyrkæden er en kæmpe bedrift og lægger grundlaget for Ethereums mere skalerbare, sikre og bæredygtige hjem,“ fortalte Ethereum Foundation-forsker Danny Ryan CoinDesk i en e-mail. „Der er stadig meget arbejde at gøre, men i dag fejrer vi.“

Beacon Chain vil være rygraden i en ny Ethereum blockchain, et netværk beregnet til at holde trit med PayPal og Visa med hensyn til behandlingshastighed, samtidig med at de konkurrerer med dem med hensyn til gennemsigtighed og betalingsfinalitet.

Eth 2.0 har mindst to tekniske forhindringer for at nå sin stadigt bevægelige tidslinje: Dynamisk at bryde PoS Ethereum-blockchain i flere datasæt kaldet „shards“ og vedtage Rollups, en gennemløbsløsning til decentrale applikationer (dapps).

Beacon Chain’s kortvarige funktionalitet er ret begrænset.

Ligesom en håndfuld testnet før det hjælper deltagere i Eth 2.0 nu med at „gemme og administrere registeret over validatorer“ ifølge Ethereum-infrastrukturudbyderen ConsenSys. Alligevel forbliver konti og overførsler låst indtil mindst fase 2, mens Eth 1.x-blockchain fortsætter parallelt. Med andre ord kan Eth 2.0 ikke bruges til at betale din elregning tidligst i 2022.

Ethereum er oprettelsen af ​​den russisk-canadiske udvikler Vitalik Buterin, også grundlæggeren af ​​Bitcoin Magazine og medlem af flere tidlige alternative valutaprojekter som Mastercoin. Først annonceret i 2013 på en Bitcoin-konference i Miami, Florida, forestillede Buterin sig et netværk, der er i stand til at udnytte Bitcoins blockchain-arkitektur til formål, der er større end blot en digital valuta – langt uden for grænserne for den pseudonyme bitcoin-udvikler Satoshi Nakamotos oprindelige hensigt.

Som demonstreret i hans tidlige skrifter om emnet, argumenterede Buterin for, at en PoS-konsensusmekanisme ville være central for denne nye type blockchain. Buterin har længe fastslået, at PoS på længere sigt tilbyder højere sikkerhedsgarantier end Bitcoins minedrift-baserede PoW blockchain. Mange Ethereum-udviklere favoriserer også PoS frem for Bitcoins PoW på grund af miljøhensyn.

I regi af Ethereum Foundation blev Eth 2.0s centrale specifikation skrevet af Buterin og andre udviklere kodet til flere programmeringssprog i det, der kaldes klienter.

Beslutningen om at programmere Eth 2.0 på flere sprog er fortsat en hovedårsag til patientens fremskridt mod lanceringen. Faktisk har Ethereum-udviklere flyttet tidslinjer gennem de sidste fem år til mange investorers frustration.