Hester Peirce-intervju: ‚Crypto-communityn har hjälpt SEC‘

SEC-kommissionär Hester Peirce, även kallad Crypto Mom, pratade med BeInCrypto om en rad ämnen.
Kommissionär Peirce sa att värdepappersregulatorn måste ha mer ödmjukhet.
Hon berömde kryptosamhället för dess strävan efter investeringsfrihet.

Crypto Mom Hester Peirce SEC

Kryptosamhället och US Securities and Exchange Commission (SEC) har inte alltid sett öga mot öga, men det finns en relation som sannolikt kommer att klara tidens test.

SEC-kommissionär Hester Peirce, allmänt känd som Crypto Mom, har varit en allierad för investerare och entreprenörer både i innovation och frihet.

Kommissionär Peirce tog sig tid att prata med Bitcoin Billionaire om landminen som är kryptoregleringslandskapet. Hon gräver djupt in i den senaste moderniseringen av den ökända ackrediterade investerardefinitionen, vilket har väckt intresset hos kryptovalutainvesterare.

Men konversationen slutade inte där. Crypto Mom ställde frågor som sträcker sig från decentraliserad finansiering ( DeFi ) till den uppvärmda loppet för en centralbank digital valuta (CBDC), som alla kommer att utvecklas i en tvådelad serie som börjar med den här artikeln.

Lyckliga steg

Bara förra veckan publicerade värdepappersregulatorn en moderniserad definition av den ackrediterade investeraren och flyttade fokus från en persons rikedom till deras investeringsintensitet. Kommissionär Peirce beskrev flytten som „ett lyckligt steg framåt“ och förklarade vad hon hoppas se hända från förändringen,

Vad vi också gjorde är att säga om det finns vissa referenser som du tycker är vettigt att räkna som en ackrediterad investerare, kom och berätta om det. En del av vad jag hoppas är att vi känner igen det åtagande det signalerar när människor till exempel har gått kurser om att investera. Om du visar ett sådant intresse, varför skulle du inte få investera i vad du vill och var? Jag hoppas att vi ser mer av en öppning från den öppna dörren vi skapade med regeln. Det återstår att se om människor kommer in och gör det.

Kommissionär Peirce tittar på den ackrediterade investeraridén genom en bred frihetslins och säger:

Vi litar på människor i detta land. En av principerna i vårt land är att vi litar på dig att fatta beslut själv. Som nation låter vi dig i allmänhet göra vad du vill … och det är grunden för hur vi gjorde stora framsteg. Låt människor fatta sina egna beslut. Det är typ av en grundläggande sak. Sedan kommer en regulator in och säger, ‚Nej, du kan inte göra något.‘ Vi måste ha en god anledning att säga nej. När det finns frihet på ena sidan och reglering på den andra bör vi se till att vi har en god anledning att säga nej.

Dags för förändring

Kryptosamhället vet alltför väl att SEC inte har några problem att säga nej. Det har gått tre år sedan Cameron och Tyler Winklevoss lämnade in sin första Bitcoin ETF-ansökan . Det har gjorts flera bidrag från branschen sedan, men en BTC ETF har ännu inte sett dagens ljus.

Ett exempel är hur vi hanterade börshandlade produkter baserat på bitcoin. Jag tror att den metod vi har tagit har en aning meritreglering. Men det är verkligen inte begränsat till krypto. Vi lade nyligen fram ett regelförslag som skulle ha inkluderat en meritbaserad strategi för en viss typ av produkt som inte är relaterad till krypto. Det gör vi ibland. Det är verkligen frestande när du sitter i en regulatorsäte och ser en hel del saker på gång, ser folk fatta beslut för att säga, „Wow, jag skulle inte rekommendera det för någons portfölj.“ Det är inte vår roll. Vi känner inte till människors hela omständigheter. Och jag tror att vi måste se till att det vi gör är att få bra information till människor så att de kan fatta beslut baserat på omständigheter de vet bättre själva … Vi känner inte heller till människors risktoleranser.

Faktum är att kommissionär Peirce varnade för att „det ackrediterade investerarkonceptet har fått kommissionen att dra på sig en meritregulatorers keps“, ett fenomen som till synes har spridit sig ut i kryptovalutorummet.

Faktum är att hon utropade kryptosamhällets uthållighet i sin strävan efter frihet och för att hålla tillsynsmyndigheter ansvariga,

Crypto är intressant i detta avseende. Människor som annars inte skulle ha uppmärksammat en ackrediterad investerardefinition ägde lite mer uppmärksamhet åt den. Jag uppskattar verkligen känslan bland många människor som är engagerade i krypto som ställer frågor om, ‚Varför skulle jag inte få göra det här?‘ Det är en hälsosam konversation att ha, och jag tror att kryptosamhället har hjälpt oss att ha den konversationen. Det har tvingat oss att ha det samtalet på ett sätt som mer förfinade och bedrövade investerare inte skulle ha drivit lika mycket.