Hvordan Biden-administrasjonen kan påvirke Bitcoin-prisen i 2021, ifølge bransjeeksperter og investorer

Etter fire smertefullt lange dager med å telle stemmene ble Joe Biden endelig erklært den 46. presidenten i USA. Store nyhetsbyråer og Associated Press erklærte Biden og hans løpekamerat Kamala Harris som vinnere av 2020-løpet, selv om Donald Trump ennå ikke innrømmer valget.

Med valget nå skrevet i historiebøkene analyserer eksperter og investorer nøye hvordan et Biden-presidentskap kan påvirke bitcoin – med de fleste overveldende optimistiske om den nye administrasjonen.

Crypto Community-medlemmer er Pro-Biden

Tilbake i juni 2019 raslet Trump kryptosamfunnet etter at han kunngjorde på Twitter at han ikke er en fan av bitcoin og andre kryptovalutaer, og gjentar den samme gamle retorikken om at krypto hovedsakelig brukes til hvitvasking og finansiering av terrorisme. Det ble senere avslørt at Trump faktisk hadde forsøkt å snuse ut bitcoin i USA.

Joe Biden har derimot ikke sagt noe negativt om krypto så langt. Markedseksperter som Qiao Wang mener derfor et Biden-presidentskap er bedre enn Trump-administrasjonen.

I mellomtiden legger andre medlemmer av kryptosamfunnet vekt på Joe Biden. Eksempel på dette, donerte konsernsjefen for FTX-kryptobørs Sam Bankman-Fried hele 5,2 millioner dollar til Joes presidentkampanje.

Investorer som Galaxy Digital Mike Novogratz tror videre at bitcoin vil blomstre under den nye presidentens administrasjon, med henvisning til de pågående handlingene til Fed som oversvømmer markedet med penger provosert av COVID-19. Den enestående pengetrykkingen øker utilsiktet bitcoin-saken som en sikring mot inflasjon og autoritet – som begge skaper den perfekte stormen for bitcoin.

“#Bitcoin er det dominerende kryptonettverket – utviklet for å være vert for den ideelle fristedressursen og bevare monetær energi over lange perioder uten strømtap. Det gjør #BTC til løsningen på enhver investors butikk med verdiproblemer. Få forstår dette, ”oppsummerte MicroStrategy-grunnlegger og administrerende direktør Michael Saylor om at bitcoin er den ultimate trygge havnen i et Twitter-innlegg mandag.

Hvem Biden nominerer til å lede viktige reguleringsbyråer, vil være avgjørende for Bitcoin

Siden Biden ikke har offentliggjort sitt syn på kryptovalutaer, vil hans viktigste innvirkning på aktivaklassen trolig komme fra hvem han utnevner til nøkkelposisjoner i Securities and Exchange Commission (SEC), Commodity Futures Trading Commission (CFTC) og Kontor for valutaovervåker (OCC).

Compounds generelle råd Jake Chervinsky uttalte:

“Den valgte presidenten Biden har ikke sagt noe offentlig om sine synspunkter på krypto. Foreløpig er det egentlig ikke et stort nok problem å berettige hans oppmerksomhet. De neste fire årene av amerikansk kryptopolitikk avhenger av hvem han utnevner til nøkkelposisjoner; vi vet mer når overgangen begynner. „

På det premisset skal Federal Reserve Board Guvernør Lael Brainard fylle rollen som den amerikanske statssekretæren under Biden-presidentskapet. Brainard er mest kjent for å ha tilsyn med Feds eksperimentering med en digital dollar.

I tillegg sier rapporter at Biden kan utnevne tidligere CFTC-styreleder Gary Gensler til å jobbe med en plan for Wall Street-tilsyn. Gensler har tidligere snakket høyt om krypto, og han forventer å se det „et sted i det finansielle systemet på en meningsfull måte“ i fremtiden.