Met PayPal kunnen Amerikaanse klanten bitcoin kopen, verkopen en opslaan.

De gigantische online betalingsverwerker Paypal heeft gisteren aangekondigd dat alle „in aanmerking komende rekeninghouders in de VS nu rechtstreeks cryptocurrency kunnen kopen, vasthouden en verkopen met PayPal.“

De gigantische online betalingsverwerker Paypal kondigde dat allemaal aan

De gigantische online betalingsverwerker Paypal kondigde aan dat alle „in aanmerking komende accounthouders in de VS nu cryptocurrency kunnen kopen, vasthouden en verkopen“.

De online betalingsverwerkingsgigant kondigde gisteren aan dat alle „in aanmerking komende PayPal-rekeninghouders in de Verenigde Staten nu rechtstreeks cryptocurrency kunnen kopen, vasthouden en verkopen met Bitcoin Circuit.“ In de update van de originele verklaring staat dat gebruikers kunnen communiceren met digitale activa vanuit hun PayPal-applicatie of via hun desktopaccounts. De cryptogemeenschap blijft echter verdeeld in zijn mening – of dit op de lange termijn ook echt goed is voor Bitcoin.

Zou PayPal bitcoin helpen om reguliere acceptatie te bereiken?

Verschillende mensen geloven dat de stap van PayPal de manier is waarop Bitcoin uiteindelijk algemene erkenning zal krijgen. Talloze leden plaatsten screenshots van hun aankopen en zeiden dat PayPal een zeer gebruiksvriendelijke interface heeft gecreëerd. Binance CEO Changpeng Zhao parafraseerde zelfs de onsterfelijke woorden van Neil Armstrong – „Een kleine stap voor PayPal, een grote sprong voor B …“ Aangezien Binance Coin nog steeds niet op PayPal staat, is het veilig om aan te nemen dat hij naar Bitcoin verwees. Sommigen beweerden echter dat dit eigenlijk bearish is voor BTC, aangezien PayPal geen opnames van het geld zal toestaan. Bovendien maken veel gebruikers zich ook zorgen over mogelijk hoge vergoedingen.

De prijs van Bitcoin blijft rond de $ 16.000 schommelen

De prijs van bitcoin bereikt deze week bijna een hoogste punt in drie jaar, toen het boven het niveau van $ 16.000 brak – het niveau dat sinds januari 2018 niet meer is gezien. Met PayPal, waardoor Amerikaanse consumenten bitcoin kunnen kopen, verkopen en opslaan, kan de prijs blijven stijgen. Het is echter vermeldenswaard dat, hoewel in aanmerking komende Amerikaanse klanten crypto-activa kunnen kopen of verkopen, dat de hele reikwijdte is van wat ze vanaf nu met de munten kunnen doen. Op de pagina met algemene voorwaarden van PayPal staat dat „u momenteel GEEN Crypto-activa naar familie of vrienden kunt verzenden, Crypto-activa kunt gebruiken om te betalen voor goederen of diensten, of Crypto-activa kunt opnemen van uw Cryptocurrencies Hub naar een externe cryptocurrency-portemonnee.“